Werkwijze

Ik werk, indien mogelijk, bij de kinderen thuis. De kinderen zijn in hun vertrouwde omgeving en het kost het kind alleen maar 1 uur Remedial Teaching. Geen reistijd en niet wachten in een wachtkamer.

Als Remedial Teacher werk ik 1 uur per week met een kind. De invulling van dit uur is afwisselend, ik werk aan het probleem dat het kind heeft, maar ik doe ook een beroep op iets dat het kind erg goed kan. Het kind moet zelfvertrouwen krijgen. Vanuit veiligheid kan een kind beter leren.

Ik werk met een samenwerkingscontract van 10 tot 12 weken. Na deze vastgestelde weken wordt er gezamenlijk bekeken of het uiteindelijke doel behaald is en of een vervolg samenwerkingscontract gewenst is. Natuurlijk zijn er ook om de 5 tot 6 weken tussentijdse evaluaties, om de kwaliteit van de Remedial Teaching te waarborgen.


Hoe gaat het in zijn werk?

Een vrijblijvend oriŽnterend gesprek.
Een intake gesprek.
Een pedagogisch didactisch onderzoek.
Opstellen van een behandelplan met doelstellingen.
Individuele begeleiding.
Regelmatige evaluaties.
 

Als de ouders het prijs op stellen en de mogelijkheden op school aanwezig zijn, wordt er ook contact met de school van het kind onderhouden. Dit kan gaan om relevante testresultaten en misschien is het mogelijk om de begeleiding op elkaar aan te laten sluiten. Het gaat om goede afstemming, daar is het kind bij gebaat.

De prijs.

Het uurtarief, vanaf augustus 2008, is Ä 50.- .
Dit is inclusief voorbereiding en evaluatie gesprekken.